Κύπρος

Με την ιδανική τοποθεσία της, η Κύπρος είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου με το τέλειο κράμα Ανατολικών και Δυτικών πολιτισμών με χρονικές ζώνες 7 ώρες μπροστά από τη Νέα Υόρκη και 6 ώρες πίσω από το Τόκιο. Το νησί βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής, κοντά στις μεγάλες εμπορικές αρτηρίες που συνδέουν τη Δυτική Ευρώπη, τον αραβικό κόσμο και την Άπω Ανατολή.

Η Κύπρος, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2004 , είναι μία από τις πιο προηγμένες και υψηλού εισοδήματος οικονομίες της περιοχής που επωφελείται από χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές.

Το υποτροπικό κλίμα της Κύπρος σημαίνει 300 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο. Το νησί είναι γνωστό για τις χρυσές του παραλίες και τα καταγάλανα νερά καθιστώντας το ιδανικό μέρος για να περνάτε φανταστικά καλοκαίρια και ήπιους χειμώνες. Ως εκ τούτου, η Κύπρος καλωσορίζει περίπου 2.500.000 τουρίστες το χρόνο. Παρ 'όλα αυτά , η Κύπρος προτιμάται εξίσου για το όμορφο ορεινό τοπίο της και τα αρχαιολογικά βασίλεια γεμάτα ιστορία και πολιτισμό.

Τέσσερις μεγάλες πόλεις χαρακτηρίζουν το νησί με τη Λευκωσία, την πρωτεύουσα στο κέντρο, και τη Λάρνακας, τη Λεμεσό και την Πάφο στη νότια ακτή. Η Κύπρος έχει πληθυσμό 680.000 Ελληνοκυπρίων εκ των οποίων οι 400.000 διαμένουν στη Λευκωσία. Η Π.Χαράκης Λτδ κατέχει το μεγαλύτερο μέρος των ακίνητων ιδιοκτησιών και αναπτυξιακών έργων στη Λεμεσό, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη χώρα.

Ενώ τα Ελληνικά είναι η εθνική γλώσσα, τα αγγλικά είναι ευρέως διαδεδομένα μαζί με Ρωσικά, Γερμανικά και Γαλλικά καθώς υπάρχουν πολλές διεθνείς κοινότητες στη χώρα. Το νόμισμα που χρησιμοποιείται στην Κύπρο είναι το Ευρώ. Όπως έχει προαναφερθεί, η Κύπρος είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δίνοντάς σας το πλεονέκτημα και την ικανότητα να ταξιδεύετε ελεύθερα σε όλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και πολλές άλλες, ως Κύπριος πολίτης. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω του προγράμματος Άδεια Μόνιμης Διαμονής στην Κύπρο.

Send this to a friend