Λεμεσός

H Λεμεσός βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του νησιού, ενώ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κύπρου. Βρίσκεται στην μέση των δύο διεθνή αεροδρομίων του νησιού, μία ώρα οδικώς από την πρωτεύουσα Λευκωσία. Το λιμάνι της Λεμεσού είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια της Μεσογείου και χρησιμοποιείται ώς διακομετακομιστικός σταθμός για εμπόριο.

Η Λεμεσός χτίστηκε μεταξύ δύο αρχαίων πόλεων, την Αμαθούντα και το Κούριο, και κατά τη διάρκεια της βυζαντινής κυριαρχίας, ήταν γνωστή ως Νεάπολις (νέα πόλη). Το ιστορικό κέντρο βρίσκεται γύρω από το μεσαιωνικό κάστρο της Λεμεσού και το Παλιό Λιμάνι.

Σήμερα η πόλη απλώνεται κατά μήκος της Μεσογειακής ακτής σε μήκος 30 χιλιομέτρων. Η Λεμεσός περιλαμβάνεται σε πολλά περιοδικά με την υψηλότερη ποιότητα ζωής ενώ πρόσφατα κατέκτησε την 3η θέση παγκοσμίως ως προορισμός που επέλεξαν ταξιδιώτες του TripAdvisor για το 2015.

Παράλληλα χάρη στην εδραιωμένη οικονομική της υποδομή, τη χαμηλή φορολογία και το προοδευτικό εργατικό δυναμικό, η Λεμεσός ελκύει πολλές επιχειρήσεις οι οποίες επιλέγουν να δραστηριοποιηθούν στην Κύπρο.

lim

Send this to a friend