Σχολεία και Πανεπιστήμια

Σχολεία

H Λεμεσός προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εξαιρετικών διεθνών ιδιωτικών σχολείων από προδημοτική μέχρι Λύκειο. Διεθνή σχολεία στην Κύπρο ως επί το πλείστον χρησιμοποιούν τα αγγλικά ως πρώτη γλώσσα, αν και τα ρωσικά, γαλλικά και ελληνικά χρησιμοποιούνται επίσης ως πρώτες γλώσσες και είναι ενσωματωμένες σε προγράμματα σπουδών του σχολείου.

Το σχολείο Heritage βρίσκεται σε διαμορφωμένους κήπους και είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα στους λόφους στον κεντρικό δρόμο από Λεμεσό προς Τρόοδος, με εύκολη πρόσβαση από τα Διαμερίσματα Άγιος Γεώργιος.

Τα ιδιωτικά σχολεία είναι πιστοποιημένα από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και ακολουθούν ευρέως το αξιόλογο Εθνικό Αναλυτικό Πρόγραμμα του Ηνωμένου Βασιλείου. Διεθνή σχολεία είναι εγκεκριμένα κέντρα των Αγγλικών εξετάσεων (Edexcel) και συμμορφώνονται με διεθνούς αναγνωρισμένα πρότυπα εξέτασης τα οποία περιλαμβάνουν Cambridge Checkpoints, Διεθνές Γενικό Πιστοποιητικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (IGCSEs) and Cambridge and Oxford Examinations (AS and A levels), Διεθνές Γενικό Πιστοποιητικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (IGCSEs) και Εξετάσεις του Cambridge και της Οξφόρδης (επιπέδων AS και A).

Heritage School Girls Football Team
Heritage School Girls Football Team

Πολλοί απόφοιτοι Κυπριακού σχολείου επιλέγουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο εξωτερικό και φοιτούν σε κορυφαία πανεπιστήμια όπως το London School of Economics & Political Science (LSE), Oxbridge, Imperial College του Λονδίνου και το University of St. Andrews.

Επιπλέον, πολλά από τα ανεξάρτητα ιδρύματα συμμετέχουν σε εξωσχολικές και διαπιστευμένες δραστηριότητες , όπως “The Duke of Edinburgh International Award”, παρέχοντας έτσι ένα ευρεία αλλά και εξαιρετικά υψηλή ακαδημαϊκή εκπαίδευση σε όλη την διάρκεια της φοίτησης του παιδιού.

Cyprus University
Cyprus University

Πανεπιστήμια

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Κύπρο είναι αξιόλογου επιπέδου, με πολλά πανεπιστήμια και μαθήματα για να διαλέξετε.

Συστήματα οικονομικής στήριξης των φοιτητών είναι διαθέσιμα εάν πληρούνται συγκεκριμένα κριτήρια. Συνήθως, αυτό καθορίζεται από το κάθε πανεπιστήμιο υπό τη μορφή υποτροφιών και επιχορηγήσεων.

Τα τελευταία χρόνια, διάφορα πανεπιστήμια όπως το Πανεπιστήμιο Κύπρου έχουν ανακαινισθεί, ενσωματώνοντας προσωρινή στέγαση φοιτητών και κορυφαίες στο σχεδιασμό τους εγκαταστάσεις μάθησης. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχουν αποκτήσει σημαντική διεθνή φήμη μετά από πολύ θετικές αξιολογήσεις από τους εκδότες των αξιολογήσεων πανεπιστημίων.

Τα κυπριακά πανεπιστήμια διατηρούν επίσης ισχυρές διεθνείς σχέσεις με πολλά πανεπιστήμια εντός της ΕΕ, καθώς και των ΗΠΑ, προσφέροντας καλές ευκαιρίες στους σπουδαστές που επιθυμούν να φοιτήσουν κάποια εξάμηνα στο εξωτερικό ή να μεταγραφούν εξ ολοκλήρου στη συνέχεια. Άδειες παραμονής μπορούν να ληφθούν χωρίς δυσκολία για τους ξένους φοιτητές, οι οποίοι με τη σειρά τους στηρίζουν το πολυπολιτισμικό περιβάλλον μάθησης στην Κύπρο.

Send this to a friend