Πληροφορίες για την Κύπρο

Με την ιδανική τοποθεσία της στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, η Κύπρος είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου με το τέλειο κράμα Ανατολικών και Δυτικών πολιτισμών. Η ζώνη ώρα της Κύπρου είναι 7 ώρες μπροστά από τη Νέα Υόρκη και 6 ώρες πίσω από το Τόκιο.

Η Κύπρος έχει δύο διεθνή αεροδρόμια και δύο λιμάνια με εμπορική χρήση. Σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι συνδέουν όλες τις μεγάλες πόλεις: Λευκωσία, την πρωτεύουσα που βρίσκεται στο κέντρο, και Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο κατά μήκος της Νότιας Ακτή.

Το υποτροπικό κλίμα της Κύπρος σημαίνει 300 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο. Το νησί είναι γνωστό για τις χρυσές του παραλίες και τα καταγάλανα νερά καθιστώντας το ιδανικό μέρος για να περνάτε φανταστικά καλοκαίρια και ήπιους χειμώνες. Ως εκ τούτου, η Κύπρος καλωσορίζει περίπου 2.500.000 τουρίστες το χρόνο. Παρ' όλα αυτά, η Κύπρος προτιμάται εξίσου για το όμορφο ορεινό τοπίο της και τα αρχαιολογικά βασίλεια γεμάτα ιστορία και πολιτισμό.

Ενώ τα Ελληνικά είναι η εθνική γλώσσα, τα αγγλικά είναι ευρέως διαδεδομένα μαζί με Ρωσικά, Γερμανικά και Γαλλικά καθώς υπάρχουν πολλές διεθνείς κοινότητες στη χώρα. Το νόμισμα που χρησιμοποιείται στην Κύπρο είναι το Ευρώ.

Ακτή της Λεμεσού
Ακτή της Λεμεσού

bransonΑν κάποιος σας προσφέρει μια καταπληκτική ευκαιρία, αλλά δεν είστε σίγουροι αν μπορείτε να το κάνετε, πείτε ναι – τότε μάθετε πώς να το κάνετε αργότερα!"

Richard Branson

Send this to a friend